2018. január 18, csütörtök - Piroska napja van.

Virágzó Szikszó program

Szikszó Város Önkormányzata a 68/2017.(IV.10.) számú határozatával „Virágzó Szikszó” programot hirdet. „Az, hogy milyen környezetben élünk, nagyban meghatározza életünk minőségét is.” Ezen megfontolásból fogadta el Szikszó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Virágzó Szikszó” programot. A környezet- és természetvédelmi szemléletformálás - a környezeti nevelés, a szelektív hulladékgyűjtésre irányuló tevékenységeken kívül rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a lakosságot motiváljuk arra, hogy tisztán és rendezetten tartsa a közvetlen környezetét.

A programban valamennyi állandó szikszói lakos részt vehet, háztartásonként egy jelentkezési lap benyújtására nyílik lehetőség. Jelentkezni 2017. május 12. napjától 2017. június 14-ig lehetséges. A jelentkezési lapokat a Szikszói Közös Önkormányzati Hivatal (3800 Szikszó, Kálvin tér 1.) portáján, illetve a város területén kihelyezett gyűjtődobozokba kérjük elhelyezni.

A program 2017. június 15. napjától 2017. szeptember 29. napjáig tart. A díjazottakról Szikszó Város Önkormányzata által létrehozott bíráló bizottság dönt 2017. szeptember 29. napjáig. Az eredményhirdetés és a nyeremények átadása 2017. szeptember 29. után, ünnepélyes keretek között valósul meg.

A bíráló bizottság döntése alapján az első helyezett 100.000.-Ft, a második helyezett 50.000.-Ft, a harmadik helyezett 25.000.-Ft pénzjutalomban részesül. Minden résztvevő emlékként oklevelet kap tevékenysége elismeréseként. Az értékelést - helyszíni bejárással, kéthetente egy alkalommal - az értékelő bizottság kijelölt tagjai végzik el.

A verseny során az alábbi szempontok alapján történik az értékelés, pontozás:

A lakóházak előtti és körüli területek rendezettségét, tisztaságát, saját kialakítású kertet, ötletességet, parlagfű-mentességet, gondozott, parkosított, virágos portákat, az esztétikus összképet értékeli a független bizottság.

Az értékelés során az egyedi, ötletes kertészeti megoldásokra, valamint a környezettudatosság megjelenésére szentelünk figyelmet. A kert rendezettségén és szépségén kívül a növények fejlődése és gondozottsága is pontozásra kerül.

Szikszó Város Önkormányzata

 

© 2018 - szikszo.hu - Szikszó Város honlapja