2019. június 16, vasárnap - Jusztin napja van.

Öt aranyos úszó siker Szikszón

Arnózcki Zsófi-, aki Szikszón él és a Miskolci Városi Sportiskola növendéke- öt aranyérmet nyert a finnországi Tampereben 2012. november 3-4 között megrendezett ifjúsági nemzetközi úszókupán az Euswim 2012-en. a 10 éves kislány olyan nagyszerűen teljesített ezen a viadalon, hogy a korosztálya legeredményesebbje kupát is neki ítélték.

Arnóczki Zsófi 10 évesen a delfin korosztályban úszik, élete első nemzetközi versenyén vehetett részt novemberben Tampereben.  A megmérettetésen óriási sikert aratott, aranyt aranyra halmozott.  A dobogó felső fokára állhatott az 50 méteres mellúszásban, az 50 méteres hátúszásban, az 50 méteres pillangóban, az 50 méteres gyors úszásban, és a 100 méteres vegyes úszásban.

A szikszói tehetség magyarországi csúcsot is döntött.  Az 50 méteres távot mellen- 25 méteres medencében- 37,05 másodperc alatt teljesítette, ezzel megdöntötte a 2001-ben felállított magyarországi rekordot.

Szikszó Város Önkormányzata és  Füzesséri József polgármester gratulációját és elismerését fejezte ki a tehetséges sportolónak, a felkészítőinek, és a családjának egyaránt.

arnoczki_zsofi.jpg

© 2019 - szikszo.hu - Szikszó Város honlapja

Egyedi honlap és webáruház fejlesztés - Cocodeo - www.cocodeo.hu