2019. június 16, vasárnap - Jusztin napja van.

Városunk

Beindult a motor Szikszón

Hírek » Városunk

Ha röviden össze kellene foglalnom önkormányzat kiemelt céljait, akkor úgy fogalmaznék: fiatalok, idősek, új munkahelyek,- mondja Füzesséri József, Szikszó polgármestere, aki úgy látja: beindult a motor Szikszón ,amelynek már kézzel fogható eredményei is vannak.

Otthonok százai újultak meg vöröskeresztes támogatással

Hírek » Városunk

A Magyar Vöröskereszt támogatásának köszönhetően több száz szikszói ár és belvízsújtotta család újíthatta fel otthonát, javíthatta téli lakhatási feltételeit az elmúlt hónapokban. A program tavaly decemberben zárult. Az önkormányzati munkacsoport vezetőjével, Takács Lászlóné Szikszó város alpolgármesterével a tapasztalatokról beszéltünk.

Tavasszal avatják a Hellt

Hírek » Városunk

Szikszó határában lassan a befejezéshez közeledik a Hell Energy Magyarország Kft. 4,5 milliárdos beruházása. A 11 hektáros zöldmezős beruházás során egy csúcstechnológiájú töltőüzemet hoznak létre, amelyhez egy 6000 négyzetméteres logisztikai központot is építenek majd. A régió egyik legjelentősebb beruházásának projektvezetője Tarsoly Elemér beszélt lapunknak az üzemről.

Értesítés

Hírek » Városunk

A CIRKONT ZRt. ezúton értesíti Tisztelt Partnereit, hogy a március 15-i ünnepek miatt a hulladékszállítási napok az alábbiak szerint módosulnak. Kérjük, hogy edényeiket ennek megfelelően a megszokott helyre és időben kihelyezni szíveskedjenek.

Hirdetmény

Hírek » Városunk

A Köztársasági Elnök az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökének előterjesztésére a BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK VÁLASZTÁSÁT
2011. március 7. és 2011. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki.

A Szikszói Városi Bírósághoz 3 fő ülnök és 4 fő pedagógus ülnök, összesen 7 fő bírósági ülnök megválasztása szükséges.

Eboltás

Hírek » Városunk

A Polgármesteri Hivatal értesíti az eb tartókat, hogy az ebek 2011. évi veszettség elleni kötelező védőoltását Dr. Laczkó Csaba jogosult állatorvos az alábbi időpontokban és helyen végzi:

Kilenc évtized köszöntése

Hírek » Városunk

Szépkorúak jubileumi köszöntése keretében Lóska Kálmánné, Ilonka nénit köszöntötte 90. születésnapja alkalmából február
14-én Szikszón Füzesséri József , Szikszó polgármestere.

Február elején elkezdődik a Vadász patak felújítása Szikszón

Hírek » Városunk

Ha az időjárás is engedi február elején, Szikszó belterületén elkezdődik a Vadász patak felújítása, amely egy tavaszi árhullám esetén már védettséget adhat a városnak. Többek között ez is elhangzott január 20-án, Szikszón azon a fórumon, amelyet Füzesséri József Szikszó polgármestere kezdeményezett, hogy a kivitelező a Gátépítő Kft szakemberei tájékoztassák a lakosságot a felújítás ütemezéséről.

Lakossági fórum a Vadász Patak felújításáról

Hírek » Városunk

Lakossági fórumot szerveznek 2011. január 20-án Szikszón délután öt órától a volt művelődési ház nagytermében a Vadász patak felújításáról. A fórumot Szikszó polgármestere Füzesséri József kezdeményezte ,hogy a beruházásról első kézből kapjanak információt a szikszóiak.

Útfelújítás Szikszón

Hírek » Városunk

 

Több mint egy kilométer utat és másfél kilométernyi járdát újítottak fel Szikszón az Európai Unió támogatásával. A Petőfi-Széchenyi -Kossuth utcák útburkolatának felújítása, az útmenti járdák rekonstrukciója, a csapadékelvezetők kiépítése nemcsak a szikszóiak komfortérzetét növeli, hanem a városon áthaladó utazókét is, hiszen ezen az utcákon bonyolódik Miskolc-Szikszó-Encs-Hidasnémeti autóbusz közlekedés.

Szépkorúak karácsonyi támogatása Szikszón

Hírek » Városunk

Húszezer forint támogatást kapnak Szikszón még karácsony előtt a 62 évet betöltött lakosok, a képviselő testület december 10-ei döntése értelmében. A karácsonyi nyugdíjas támogatással az önkormányzat célja az, hogy segítse az idős emberek mindennapi életét.

Felére csökken a víz és csatornadíj Szikszón

Hírek » Városunk

Szikszón 2011. január elsejétől 600 forint lesz a lakossági víz és csatornadíj. Erről döntött december 10-én a város önkormányzata. Családonként- átlagos 6-8 köbméteres havi fogyasztás mellett- ezzel a döntéssel 72 000 forintot spórolnak meg a szikszóiak évente.

Karácsonyi pánsíp koncert Szikszón

Hírek » Városunk

2010. december 26-án, a karácsonyi ünnepek második napján ingyenes pánsíp koncertet szerveznek Szikszón a Római Katolikus Templomban. A délután öt órakor kezdődő hangversenyre nemcsak a szikszóiakat, hanem a Szikszóról elszármazottakat, a környező településen élőket is várják. A koncert előadó művésze a Stockholmban élő, magyar származású Steve Taylor –Szabó lesz.

Uszodai kedvezmény a nyugdíjasoknak Szikszón

Hírek » Városunk

A szikszói uszoda kedvelt sportolási célpont nemcsak a helybeliek, de a környező településeken élők, a miskolciak számára is. A tiszta, barátságos környezet vonzza a látogatókat. 2011. január elsejétől még inkább vonzó lehet Szikszó, főleg a nyugdíjasok számára.

Karácsonyi fények Szikszón

Hírek » Városunk

Advent első vasárnapján Szikszón is kigyulladtak az ünnepi fények. A gyertyagyújtáskor a Fő tér borult fénybe, hozzájárulva az ünnepvárás hangulatához.

Tájékoztatás

Hírek » Városunk

A Központi Statisztikai Hivatal Szegedi Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy 2010. december 1. és 15. között reprezentatív mezőgazdasági összeírást hajt végre.

Az összeírást a KSH Szegedi Igazgatósága által kiadott – pecséttel és aláírással ellátott – igazolvánnyal rendelkező számlálóbiztosok végzik.

Új szemétátrakó Szikszón

Hírek » Városunk

Szikszón jövő év elején pályázati támogatással egy hulladék átrakó kezdi meg a működését – tudtuk meg a szolgáltató Cirkont Zrt ügyvezető igazgatójától Üveges Zsolttól.

Ingyenes szemétszállítás, csökkenő vízdíj Szikszón

Hírek » Városunk

Ingyenes lehet a szemétszállítás január elsejétől Szikszón. Az önkormányzat ugyanis átvállalja a lakosságtól a szemétszállítás költségeit-tudtuk meg Füzesséri Józseftől Szikszó polgármesterétől.

© 2019 - szikszo.hu - Szikszó Város honlapja

Egyedi honlap és webáruház fejlesztés - Cocodeo - www.cocodeo.hu