Szikszó címer
 

Aktuális

TÁJÉKOZTATÁS a házhoz menő zöldhulladék gyűjtésről

Hírek » Városháza2020. 11. 23. 21:47

A BMH. Nonprofit Kft. az alábbiakról tájékoztatja a T. Lakosságot, hogy a házhoz menő zöldhulladék gyűjtést a BMH Nonprofit Kft. 2020. évben december 15. napjáig végzi.

A zöldhulladék gyűjtő zsák az évben utoljára a november havi – hulladéknaptár szerinti – utolsó gyűjtés során kerül pótlásra az ingatlanhasználók számára. December hónapban kizárólag begyűjtés történik, zsákpótlás nem.

Várakozni tilos - új tábla a Malom utcában

Hírek » Városháza2020. 11. 08. 18:15

Az új szabályozás a benzinkút, az iskola, a rendőrség környékét érinti a Malom utcában. A biztonságos, két sávon történő közlekedés érdekében ezen a részen várakozni tilos tábla került kihelyezésre. A tábla 10 percben maximalizálja a járművel való megállást, ami így lehetővé teszi az iskolába érkező, illetve onnan szüleivel autóval távozó gyerekek biztonságos közlekedését. Az elmúlt napok gyakorlata azt mutatja, hogy a módosítás elérte a célját, a járművezetők fegyelmezetten betartják azt. Köszönjük, s kérjük az autósokat, hogy a továbbra is fokozottan ügyeljenek. Aki netán még rutinból parkol őket a közterületfelügyelők egyenlőre csak figyelmeztetik, majd természetesen büntetni fogják. 

Tájékoztató az Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadási rendjéről

Hírek » Városháza2020. 11. 06. 08:05

A koronavírus fertőzések miatti veszélyhelyzetre tekintettel 2020. november 06. napjától visszavonásig a Szikszói Közös Önkormányzati Hivatalban az alábbi ügyek intézhetőek személyesen:

  • anyakönyvi kivonat kiállítása, születés anyakönyvezése, haláleset anyakönyvezése, házasságkötési szándék bejelentése, családi jogállás rendezése, névváltozás, föld adásvételi és haszonbérleti szerződések hirdetményi úton történő közzététele. 

A veszélyhelyzet idején minden szükséges intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy a személyes érintkezéseket mind számát, mind idejét tekintve a minimumra csökkentsük, ezért kérjük, hogy az ügyintézést megelőzően telefonon kérjenek időpontot.

Polgármesteri tájékoztató - Vírushelyzet - információk, tesztelés - Szikszó, november eleje

Hírek » Városháza2020. 11. 04. 16:08

Szeretnék tájékoztatást adni a vírushelyzet városunkat érintő részleteiről. A valóságnak teljesen megfelelő adatokat a járvány terjedése, a tünetmentesen átvészelők, a járványügyi megfigyelés miatt karanténban lévő számának folyamatos változása és a már gyógyultak száma miatt nem lehet teljes biztonsággal adni.

A B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Encsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának adatai alapján nálunk, Szikszón jelenleg igazoltan 9 fő pozitív, 44 fő van járványügyi megfigyelés alatt és 14 fő már meggyógyult.

Sajnos valószínűleg ennél jóval magasabb a fertőzöttek száma: érkeznek jelzések a köznevelési intézményekből, a Bethánia Szeretetotthonból és a Szikszói Szociális Szolgáltató Központból is.

Az egészségügyre nehezedő egyre nagyobb nyomás miatt a tesztelések egyre több időt vesznek igénybe, amelyet a háziorvos rendelhet el.

Nagyon kérek mindenkit, hogy a családja, barátai, a szikszói lakosok érdekében fokozottan tartsa be az előírásokat. Nehéz hetek következnek és a járványban érintetteket segítők is lebetegedhetnek, akik így szintén gondozásra szorulhatnak. Ha a város, az intézmények, egészségügyben, oktatásban, szociális szférában dolgozók kiesnek, nem tudunk segíteni. Össze kell fognunk és óvnunk magunkat és a másikat.

Fontos ezért, hogy a folyamatot Szikszón lassítsuk, fékezzük: maszk, kézmosás, otthoni átöltözés, tárgyak fertőtlenítése (mobiltelefon, pénztárca), távolságtartás (1,5-2 m) a boltokban, célirányos bevásárlás egyedül (a család most maradjon otthon).

Minél kisebb mértékben legyünk nagy közösségben, minél kevesebb közösséggel legyünk most kapcsolatban. Lelkileg is nehéz, de most muszáj...

Köszönöm az együttműködését.

Jó egészséget kívánok!

Sváb Antal, polgármester

A képviselő fogadó órák a járványhelyzet miatt elmaradnak

Hírek » Városháza2020. 11. 04. 10:26

Tisztelt Szikszóiak! A korábban meghirdetett személyes képviselői fogadó órák, elkerülendő a fertőzésveszélyeket ebben az évben már elmaradnak. A Képviselő Testület kéri, hogy elektronikus úton mondják el, vessék fel kérdéseiket, problémáikat. Erre a honlapon is van lehetőség a kapcsolat menüpont alatt. Minden itt megírt e-mail eljut az érintetthez. Természetesen a közvetlen e-mailes, esetleg telefonos csatornákon is keressék a képviselőket!

Feltöltés alatt

A város » Kultúra hírek2020. 11. 01. 12:50

Feltöltés alatt

Kulturális civil szervezetek

A város » Kultúra2020. 11. 01. 12:49

Feltöltés alatt

Rendezvények

A város » Kultúra2020. 11. 01. 12:49

Feltöltés alatt

Könyvtár

A város » Kultúra2020. 11. 01. 12:48

Feltöltés alatt

Feltöltés alatt

A város » Közrend, közbiztonság hírek2020. 11. 01. 12:47

Feltöltés alatt

Információk veszélyhelyzetre

A város » Közrend, közbiztonság2020. 11. 01. 12:47

Feltöltés alatt

Polgárőrség

A város » Közrend, közbiztonság2020. 11. 01. 12:46

Feltöltés alatt

Mentők

A város » Közrend, közbiztonság2020. 11. 01. 12:44

Feltöltés alatt

Rendőrség

A város » Közrend, közbiztonság2020. 11. 01. 12:43

Feltöltés alatt

Feltöltés alatt

A város » Közösségi-hírek2020. 11. 01. 12:42

Feltöltés alatt

Ifjúsági klubok, szervezetek

A város » Közösségi élet2020. 11. 01. 12:41

Feltöltés alatt