Szikszó címer
 

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kormány célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségek enyhítésére irányuló állami rezsicsökkentést.

Ennek érdekében a Kormány az állampolgárok és vállalkozások bevonásával ismételten konzultációt kezdeményez.

A konzultációs időszak 2016. július 11. - augusztus 19. napja között zajlik.

A 2016. évi nemzeti konzultáció során három kérdőív kitöltésére lesz lehetőségük az állampolgároknak. Az állami rezsicsökkentést érintően kettő kérdőív került kialakításra külön a magánszemélyek, illetve külön a vállalkozások terhei vonatkozásában, valamint a harmadik kérdőív a közigazgatási bürokráciacsökkentéshez kapcsolódik. Az állampolgárok kérdőívenként négy javaslatot választhatnak és egy saját javaslat feltüntetésének lehetőségével élhetnek.

A kérdőív kitöltése önkéntes és névtelen.

A kérdőív kitölthető valamennyi ügyfélfogadással foglalkozó szervezeti egységnél, az okmányirodákban, kormányablakokban, települési ügysegédeknél, továbbá hivatali helyiségen kívül (otthon), valamint online a www.kormanyhivatal.hu honlapon keresztül.

A papír alapú kérdőív kitöltésének lehetséges helyszínei:

- a járási hivatalok okmányirodai ügyfélszolgálatai,

- a járási hivatalok kormányablakai,

- valamennyi ügyfélszolgálat és valamennyi ügyfélfogadással foglalkozó szervezeti egység,

- a járási hivatalok valamennyi további ügyfélszolgálatán és valamennyi ügyfélfogadással foglalkozó szervezeti egységének ügyfélszolgálatán,

- a településen tartott ügyfélfogadás során a települési ügysegédnél (települési ügysegéd kérdőívet biztosít az állampolgárok számára, és gondoskodik a kitöltött kérdőívek járási hivatal ügyfélszolgálatán elhelyezett gyűjtőládába történő elhelyezéséről).

 

Bene-Czeglédi Natália

járási hivatalvezető