Szikszó címer

Hirdetmények

Tájékoztató 2014. évi hulladékszállítás rendjéről

E-Közigazgatás » Hirdetmények

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló 2013. évi CXXV. számú törvény alapján, - mely 2014. január 1-jén lépett hatályba - a katasztrófavédelem jelöl ki hulladék begyűjtésére alkalmas szolgáltatót. Ennek értelmében, 2014. január 1-től a hulladék begyűjtését továbbra is a Cirkont Zrt. végzi minden héten, kedden és szerdán. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás látja el a közszolgáltatás szervezését.

Kérjük Önöket, hogy a hulladékgyűjtő edényeket ennek megfelelően helyezzék ki.

 

Szikszó Város Önkormányzata

FIGYELEM!

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Tisztelt Szikszói Lakosok!


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. B-A-Z Megyei Igazgatósága beruházásában 2013. október 19-én kezdetét veszi a 3-as számú főút Szikszó Vadász pataki hídjának felújítási munkája. A munkálatok célja, a környező lakosság által többször észrevételezett, jelentős zajhatást okozó dilatáció javítása, a zajhatás csökkentésének érdekében. A kivitelezési munkák kedvező időjárás esetén várhatóan tíz napig tartanak.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy hétvégeken, azaz 2013. október 19. szombat reggel 7 órától 2013. október 20. vasárnap 22 óráig, és 2013. október 26. szombat reggel 7 órától 2013. október 27, vasárnap 22 óráig a kamion stop ideje alatt teljes pályás útlezárás, a két időpont közötti hétköznapokon forgalmi jelzőlámpa irányításával, félpályás útlezárás várható a hídon.

Hirdetmény

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Szikszó Posta nyitvatartása az alábbiak szerint módosul 2013. október 1-jétől

Tájékoztató

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Dr. Hronszky Regina az Egyenlő Bánásmód Hatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Referense, ESÉLYEGYENLŐSÉGI FOGADÓÓRÁT tart 2013.09.23. napján, hétfőn az INKUBÁTORHÁZBAN (Szikszó, Rákóczi u. 33.), 12.00 órai kezdettel.

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk.
A tanácsadás térítésmentes.

Értesítés

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Tisztelt Állampolgárok!

Ezúton értesítem a Tisztelt Állampolgárokat, hogy 2013. augusztus 24-én (szombaton) a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadás nélküli munkanap lesz, ezen a napon csak ügyeletet tartunk.

Megértésüket megköszönve

Tisztelettel:

dr. Ronyecz Róbert sk.

jegyző

III. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Az Országos Tisztifőorvos a meteorológiai előrejelzési adatok alapján 2013. július 24-én 00.00-től elrendelt II. fokú hőség riasztást 2013. július 25-én 00.00-tól kezdődően III. fokúra emelte és egyben 2013. július 29-én 24.00-ig meghosszabbította. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 27 C° fokot.

Értesítés

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Tisztelt Állampolgárok!

Ezúton értesítem a Tisztelt Állampolgárokat, hogy 2013. július 29.-től 2013. augusztus 9.-ig a Szikszói Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet lesz, a hivatali ügyintézés szünetel, csak ügyeletet tartunk.

Megértésüket megköszönve

Tisztelettel:

dr. Ronyecz Róbert sk.
jegyző

II. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Az Országos Tisztifőorvos Asszony a meteorológiai előrejelzési adatok alapján 2013. július 24-én, szerdán 00.00-tól - 2013. július 26 péntek 24.00-ig II. fokú hőség riasztást adott ki az ország egész területére vonatkozóan. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 25 C° fokot.

Fontos tudnivalók a tűzgyújtási tilalomról, a tűzgyújtás szabályairól

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Minden nyáron vannak olyan napok, amikor a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás következtében fokozott tűzveszély alakul ki hazánkban. Ez jellemző most is, ezért a katasztrófavédelem kezdeményezésére a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el. A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatók.

Értesítés

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Tisztelt Állampolgárok!

Ezúton értesítem a Tisztelt Állampolgárokat, hogy 2013. július 1-én (hétfőn) a Polgármesteri Hivatalban munkaszüneti nap lesz, ezen a napon a hivatali ügyintézés szünetel.

Megértésüket megköszönve

Tisztelettel:

dr. Ronyecz Róbert
sk.
jegyző

Tájékoztatás

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Füzesséri József Szikszó Város Polgármestere, mint a helyi védelmi bizottság elnöke tájékoztatja  a lakosságot, hogy városunk közigazgatási területén II. fokú árvízvédelmi készültséget rendeltem el 2013. Június 24. 21.00 órától a 1996. /XII.26./ Korm. rendelet 13.§. (1) bekezdése alapján.

A árvízvédelmi védekezés ideje alatt a Szikszói Közös Önkormányzati Hivatalban folyamatos ügyeletet biztosítunk  Szikszó, Kálvin tér 1. sz. Tel.: 46/596-444, 46/596-450 .

A védekezésben való önkéntes részvételre várjuk a lakosság szíves közreműködését!

S z i k s z ó, 2013. június 24.

Tisztelettel:

Füzesséri József sk.

polgármester

II. fokozatú hőségriadó

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Szikszó Városban található közkutak:
Fő téren artézi kút
Balogh Antal téren artézi kút.

Klímatizált helységek:
UNIO COOP áruház Pázmány Péter tér és Kassai út
Manó Kávéház
Penny Market

Hőségriadó

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Az Országos Tisztifőorvos Asszony a meteorológiai előrejelzési adatok alapján 2013. június 17-én hétfő 12 órától - 2013. június 21. péntek 24 óráig II. fokú hőség riasztást adott ki. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 25 C° fokot.

A következő napokban várhatóak tovább fokozódik a hőség. Elsősorban szerdától péntekig számíthatunk arra, hogy a legmagasabb hőmérséklet az országban többfelé eléri, illetve kevéssel meg is haladja a 35 fokot, és hajnalonként is egyre kevesebb helyen mérhetünk 20 foknál alacsonyabb értékeket. 11 és 15 óra között kerüljük a napfényt, hisz az UV sugarak ilyenkor június végén a legerősebbek!

Tájékoztatás

E-Közigazgatás » Hirdetmények

A Szikszói Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője tájékoztatja, a Tisztelt Lakosságot, hogy 2013. június 10-től a Védőnői Szolgálat átköltözik, a Pázmány Péter tér 12. szám alá.

Villámcsapásokról

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Magyarországon elsősorban májustól augusztus végéig számíthatunk villámlással járó viharokra. Hazánkban évente 20-40 embert ér villámcsapás, ezek többsége szabad területen következik be.

Községi zárlat feloldása

E-Közigazgatás » Hirdetmények

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Encsi Járási Hivatal Járási Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala a mézelő Méhek nyúlós költésrothadás megállapítása miatt Szikszó, Alsóvadász, Aszaló város/község közigazgatási területére 2012. szeptember 6-án kelt, IV-I-003/00635-0035-0003/2012. iktatószámú határozatával elrendelt községi zárlatot a mai napon, azaz 2013. április 30.  megszünteti.

Közlemény óvodai beiratkozásról

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Értesítjük a kedves szülőket, hogy a Szikszói Városi Egységes Óvoda- Bölcsődébe a 2013/2014-es nevelési évre az alábbi időpontban lehet beíratni gyermekeiket:

2013.05.06- 2013.05.10-ig 8-16 óráig

Figyelemfelhívás

E-Közigazgatás » Hirdetmények

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma éjfélig szóló előrejelzése alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén a legerősebb széllökések több helyen is meghaladhatják a 70 km/h-t. Az esti, késő esti óráktól az eső havas esőbe, néhol havazásba vált át, de ezt követően rövidesen megszűnik a csapadék, összességében helyenként két centiméter hó hullhat. A viharos, 60-75 km/h erősségű szél azonban ezt a kevés havat is hordhatja, a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet, amire elsősorban megyénk területén lehet számítani.

Értesítés

E-Közigazgatás » Hirdetmények

A CIRKONT ZRt. ezúton értesíti Tisztelt Partnereit, hogy a március 15-i ünnep miatt a hulladékszállítási napok az alábbiak szerint módosulnak. Kérjük, hogy edényeiket ennek megfelelően a megszokott helyre és időben kihelyezni szíveskedjenek.