Szikszó címer
 

TÜDŐSZŰRÉS SZIKSZÓN

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy városunkban tüdőszűrést végeznek az alábbi napokon:

2020. március 11, 12, 13, 16, 17,18, 19, 20, 23, 24.

Minden nap: 09.00 - 13.15 óra

Helyszín:  Inkubátorház parkoló (Rákóczi u.33.)

A tüdőszűrő vizsgálat, a jelenleg érvényben lévő és vonatkozó jogszabály értelmében, 40 éves kor felett évente egyszer ingyenes.

40 éves kor alatt (munkaköri-, szakmai,- higiéniás-, alkalmassági orvosi vizsgálat keretében) a tüdőszűrés térítésköteles. Díja: 1700.- Ft, melyről számlát állítunk ki, ami egyben a szűrésen való megjelenés igazolása is.

A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton részt vettek, illetőleg tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak. Felhívjuk a figyelmet a tüdőszűrésen való megjelenés fontosságára, saját és családja egészsége érdekében. A szűrővizsgálat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése, azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása. A gümőkor (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűrésen való megjelenés.

A szűrést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Semmelweis Tagkórház, Regionális Szűrőközpont kötelékébe tartozó, digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusz végzi. A buszban történik az adminisztráció (az adatfelvétel-adategyeztetés, lakcímkártya és TB kártya alapján). Itt kapott helyet az öltöző rész és a röntgenfelvételi fülke is. Így a szűrés kultúrált körülmények között zajlik, a felvételek minőségét pedig a modern képalkotó technika garantálja.

Az Önök érdekében, az Önök szolgálatában. A szűrőbusz dolgozói