Szikszó címer
 

TÁJÉKOZTATÁS ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS 65 ÉV FELETTIEKNEK

A koronavírus egyre intenzívebb terjedése, s megjelenési veszélye nő közvetlen környezetünkben, városunkban is. Mindez nemcsak óvatosságra, hanem tudatos, felelősségteljes cselekvésre késztet mindnyájunkat. A szakemberektől tudjuk, hogy az egészségében legveszélyeztetettebbek a 60, különösen a 65 év felettieket.

Kérjük, hogy saját egészségük, a vírussal való találkozás elkerülése érdekében a következő hetekben ne hagyják el otthonaikat: se látogatóba, se ügyet intézni, se boltba, se orvoshoz, se gyógyszertárba ne menjenek és ne fogadjanak vendégeket.  Ne feledjék, hogy a rendszeresen használt gyógyszerek felírását telefonon is kérhetik!

Ha betegnek érzik magukat (különösen magas láz, hirtelen erős, száraz köhögés, légzési nehézség esetén), telefonon keressék orvosukat, vagy üzenjenek neki! Személyesen ne jelenjenek meg a rendelésen, kövessék a telefonon kapott útmutatást.

Fogadják el felnőtt családtagjaik, szomszédjaik segítségét, de az ő esetükben is kerüljék a közvetlen közeli, másfél méteren belüli kontaktust, a kézfogást, a puszit! Most ne ölelgessék szeretett unokáikat sem, kerüljék a velük való találkozást!

Ha nincs rokoni, baráti segítsége, kérjük, forduljon bizalommal hozzánk! Az Önkormányzat és intézményei, munkatársai, a szikszóiak – a Szociális Szolgáltató Központ szervezésében - felkészültek, hogy megoldják Önök számára a mindennapi „beszerzési” feladatokat, általános életviteli helyzeteket. A segítségért természetesen nem kell fizetni.

Jelezzék a segítő munkatárs iránti igényüket az alábbi lehetőségek valamelyikén:

- Szociális Szolgáltató Központ: 46-780-051, 46-780-143, e-mail: szikszockozpont@gmail.com

- Önkormányzat: 46-596-444, 46-596-450, e-mail: titkar@szikszo.hu

Munkaidőn kívül a 06-30-525-7380 telefonszámon, vagy a város honlapján, a KAPCSOLAT menüből küldhetnek üzeneteket.

Várják bizalommal a segítő munkatársakat, akik megbízólevéllel fogják Önöket felkeresni, s egyeztetik az igényeik teljesítésének kérdéseit, időbeni megvalósítását.

A Szikszó-jegyek beváltási határidejét meghosszabbítjuk, a tavalyi jegyek így nemcsak március 31-ig válthatóak be, hanem május 30-ig.  A járvány esetleges elhúzódása esetén ezt újra módosítjuk. Az idei évi jegyek kibocsátása az első félévben megtörténik.

A polgármesteri hivatalban nincs ügyfélfogadás, de telefonon és emailben készséggel állunk rendelkezésére. Most a járvány leküzdése és az egészség megőrzése a legfontosabb, közös feladatunk.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 Jó egészséget kívánok!

Szikszó, 2020. március 17.                

Sváb Antal, polgármester