Szikszó címer
 

GYORS-TÁJÉKOZTATÓ a járványügyi helyzetben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről – tevékenységekről

Sváb Antal polgármester tájékoztatója - korona-vírus ellenei védekezés keretében - az elmúlt napokban történt önkormányzati intézkedésekről, tevékenységekről.

  1. Az óvodás gyermekek közétkeztetés keretében -igény esetén- minden munkanapon kapnak ebédet, melyet az önkormányzat Rákóczi úti konyhájából 12.00-14.00 óra között vihetnek el egyszer használatos dobozokban.
  2. Az iskolás gyermekek közétkeztetés keretében -igény esetén- minden munkanapon kapnak ebédet, melyet az egyházi iskola udvarán lévő konyhából 11.00-13.00 óra között vihetnek el saját ételhordóban vagy egyszer használatos dobozokban.
  3. A népkonyha -az egyházi iskola udvarán- minden rászoruló felnőttnek ingyenesen ebédet biztosít -vasárnap kivételével- egész héten, melyet 14.00-15.00 óra között vihetnek el saját ételhordóban vagy egyszer használatos dobozokban. Az ebéd igényléséhez csak egy adatlap kitöltése és TAJ-kártya szükséges.
  4. A közeljövőben minden háztartásba eljuttattunk egy, a járvánnyal és segítségnyújtással kapcsolatos újabb tájékoztató anyagot.
  5. A közterület-felügyelet és a polgárőrség felkeresett minden 70 év feletti, a szociális ellátórendszer szolgáltatásait igénybe nem vevő, önálló életvitelt folytató szikszói lakost és tájékoztatás nyújtott a kialakult helyzetről. Elindult a 65 éven felülieket segítő program.
  6. Maszkokat varrunk az önkormányzat munkatársai és önkéntesek segítségével.  Minden háztartásba - terveink szerint a jövő héten - eljuttatunk egy mosható, vasalással sterilizálható maszkot.
  7. Folyamatosan szervezzük, biztosítjuk a lakosság egészségügyi ellátáshoz ma és a jövőben szükségessé váló – a hatóságok által előírt – feltételeket.
  8. 2020. március 26-i információink szerint Szikszón nyilvántartott, a vírussal fertőző beteg NINCS.

Szikszó, 2020. március 26.                                      

 

                                                                                               Sváb Antal sk.

                                                                                               polgármester

Kapcsolódó fájlok: