Szikszó címer

2020. január 25, szombat - Pál napja van.

Egyház

Jótékonysági koncert

Hírek » Egyház

A szikszói Római Katolikus Egyházközség és az Új Szövetség Szikszóért Egyesület jótékonysági orgonakoncertet szervez az árvízkárosultak megsegítésére. A koncert a római katolikus templomban lesz augusztus elsején, vasárnap 16.00 órakor. Közreműködik Virágh András Gábor, a budapesti Szent István Bazilika orgonaművésze. Felcsendülnek: Bach, Franck, Liszt és Messiaen művei. Jegyek a plébánián válthatók, valamint a koncert előtt a templomnál ezer forint értékben. Az orgonakoncerten az árvízkárosultak ingyen vehetnek részt.

Frankfurti ajándék a szikszóiaknak

Hírek » Egyház

Észak-kelet Magyarország legnagyobb orgonáját állították fel a római katolikus templomban

Abaúji kórustalálkozó

Hírek » Egyház

A több éves hagyományoknak megfelelően 2007. október 14-én, vasárnap délután 4 órakor a szikszói református templomban abaúji kórustalálkozó lesz Gönc, Encs, Abaújszántó, Aszaló, Szendrő, Edelény, Gagybátor, Szikszó és Szuhogy települések énekkarainak a részvételével.

Emlékhangverseny a néhai Csomós János kerületi esperes tiszteletére

Hírek » Egyház

2007. szeptember 30-án, vasárnap 16 órai kezdettel néhai Csomós János kerületi esperes tiszteletére, születési évfordulója alkalmából emlékhangverseny lesz a szikszói református templomban a helyi négyszólamú énekkar közreműködésével.

Az Európai Építészeti Örökség része a szikszói református templom

Hírek » Egyház

"Oda menekültünk az előttünk lévő reménységhez, mely lelkünknek bátorságos és erős horgonya." Ez a gondolat hirdeti a szikszóiaknak a Zsidókhoz írt levél 6. fejezetének igazságát, mely a református templomuk szószékkoronájának egyik horgonyán látható és a múlt századi nagy tűzvész után került oda.