Szikszó címer

2020. január 22, szerda - Artúr, Vince napja van.

Kultúra

SIXO TV – ÚJ ÜZEMELTETŐ – BŐVÜLŐ MŰSORKÍNÁLAT, DIGITALIZÁCIÓ, MÉDIAKÖR

Hírek » Kultúra

A SIXO TV-t, azaz a városunkban, s néhány szomszédos településen analóg adásban fogható műsort az Abaúj TV Alapítvány Szikszó Város Önkormányzatának kizárólagos finanszírozásával biztosítja. Az év végén a WNG Media műsorkészítési szerződése az alapítvánnyal lejárt.

Szerelem, Sárdy

Hírek » Kultúra

Történet egy plátói szerelemről, az életen át tartó rajongásról, egy fiatal művész magára találásáról, Sárdy János dalaival fémjelezve.

szerelem_sardy.jpg

Puccini és kortársai mesterkurzus - Szikszó, 2015. január 17-29.

Hírek » Kultúra

Január 17 és 29. között különleges művészvendég látogat a honfoglalás-kori Szikszóra. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei helységben Massimo Morelli, ismert olasz karmester és zongorista „Puccini és kortársai” címmel tart mesterkurzust magyar operaénekesek számára.
A Maestro ezúttal elsősorban a Szikszón és a környéken élő ifjú tehetségeknek segít képességeik kibontakoztatásában, de a jelentkezők között akad budapesti és miskolci is.

Cseh Károly Emlékverseny a Kultúra Napján Szikszón

Hírek » Kultúra

Cseh Károly Emlékversenyt hirdetett  Borsod – Abaúj – Zemplén megyében tanuló 7-8. osztályos tanulók számára  Szikszó Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szikszói Tankerülete. A  szavalóversenyt   2014. január 22-én   rendezik az abaúji városban.

Szik-Szó Színház - Szikszón

Hírek » Kultúra

Nemcsak beszél a kultúra támogatásáról Szikszó Önkormányzata, hanem cselekszik is érte- mondta Füzesséri József, Szikszó polgármestere március 15-én a Szik-Szó Szinház premierjén. A nemzeti ünnep alkalmából tartott  előadáson  az Inkubátor Házban  lelkes szikszói közönség  előtt lépett  színre a Szik-Szó Színház társulata, amelynek a működését Szikszó Önkormányzata támogatja.

Meghívó

Hírek » Kultúra

A Szikszói Szepsi Iskola, az Ezüst Gázló Nonprofit Kft., a Szikszói Hagyományőrző Egyesület és a Kilátó Egyesület 2012. február 24-én /pénteken/ 18-22 óráig Wass Albert Felolvasó Estet tart a Szepsi Iskola Könyvtárban, csatlakozva az 5. éve megrendezendő nemzetközi 25 órás folyamatos felolvasás helyszíneihez.

A rendezvényre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Trombita-orgona hangverseny Szikszón

Hírek » Kultúra

Trombita- orgona hangversenyt szerveznek 2011. június 5-én Szikszón a Római Katolikus templomban délután 5 órától.

Nagyböjti Húsvétváró

Hírek » Kultúra

A 2011. április 16-án megrendezésre kerülő  Húsvétváró Szikszó Város Főterén program Sztárvendége 14.órától Pap Rita!

husvet.jpg

Meghívó

Hírek » Kultúra

Szikszó Város Önkormányzata szervezésében a Művelődési Központ Színháztermében 2011. április 09. (szombat) 18 órától a Kassai Thália Színház bemutatja: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT c. vígjátékát 2 felvonásban.

Jegyek csak elővételben kaphatóak a Polgármesteri Hivatalban Gál Péternél Tel: 06/3046-22387 A jegy ára. 1.000 Ft.-