Szikszó címer

2020. február 20, csütörtök - Aladár, Álmos napja van.

Puccini és kortársai mesterkurzus - Szikszó, 2015. január 17-29.

Január 17 és 29. között különleges művészvendég látogat a honfoglalás-kori Szikszóra. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei helységben Massimo Morelli, ismert olasz karmester és zongorista „Puccini és kortársai” címmel tart mesterkurzust magyar operaénekesek számára.
A Maestro ezúttal elsősorban a Szikszón és a környéken élő ifjú tehetségeknek segít képességeik kibontakoztatásában, de a jelentkezők között akad budapesti és miskolci is.

Operák hullámhosszán

Füzesséri József, Szikszó polgármestere óriási elismerésnek tartja azt, hogy az olasz mester ezt a helyszínt választotta a kurzus helyszínéül. - A település mindig híres volt különleges kezdeményezéseiről. Szikszó városa eddig is a fiatal tehetségek mögé állt, mert fontosnak tartjuk a lehetőségek megteremtését - szögezi le a város első embere. - Mivel nem mindenkinek adatik meg, hogy külföldön tanuljon, hogy képezze magát, ezért a körülményekhez mérten mi is megpróbálunk hozzájárulni ennek a nagyszerű kezdeményezésnek a megvalósításához - mondja összegzésként a település vezetője.

A két hetes kurzusnak a szikszói Inkubátorház ad otthont. A résztvevők napi 7-8 órát gyakorolnak, átveszik a mesterrel a repertoárjaikon szereplő áriákat, megbeszélik a zenei és a technikai kérdéseket egyaránt.
A kurzus végén a hallgatók közös koncerten mutatják be az elsajátítottakat.

Az olasz zeneművész már nem először jár hazánkban, és a világ számos országában is több mesterkurzust vezetett külföldi operaénekesek számára (Adria Nemzetközi Opera Centrum, Palm Beach-i Operaház, Okinawai olasz konzulátus).