Szikszó címer
 

Városháza

Meghívó

Hírek » Városháza

Szikszó Város Önkormányzatának Képviselő-testületét az Ö.tv. 12. § /2/ bekezdésében biztosított jogkörömben 2010. november 12-én (pénteken) 13.00 órára a Szikszó Városi Óvoda, Alapszolgáltatási Központ és Védőnői Szolgálat épületében tartandó ülésére összehívom.

Hirdetmény

Hírek » Városháza

Volán buszmegálló ideiglenes áthelyezése a Miskolc-Encs-Miskolc viszonylaton

Rendelet kihirdetés

Hírek » Városháza

Szikszó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2010. november 12. napján tartott ülésén az alábbi rendeleteket fogadta el:

13/2010.(XI.15.) sz. Rendelet Szikszó Város Önkormányzatának 2010. évi költségvetéséről szóló többször módosított 5/2010.(II.17.) számú rendelet módosítására

14/2010.(XI.15.) sz. Rendelet a képviselők, és a képviselő-testületi bizottsági tagok, tanácsnokok tiszteletdíjáról szóló 22/2002.(XII.13.) számú rendelet hatályon kívül helyezése

Meghívó

Hírek » Városháza

Szikszó Város Önkormányzatának Képviselő-testületét az Ö.tv. 12. § /2/ bekezdésében biztosított jogkörömben 2010. november 19-én (pénteken) 7.30 órára a Polgármesteri Hivatal épületében tartandó rendkívüli ülésére összehívom.

Értesítés

Hírek » Városháza

Szikszó Város Polgármesteri Hivatala értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy Szikszó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. december 10.-én 17.00 órától 19.00 óráig - képviselő-testületi ülés keretében - közmeghallgatást tart a Szikszó, II. Rákóczi Ferenc u. 33. szám alatti volt Művelődési Központ épületében.

Szikszó, 2010. december 03.

Meghívó

Hírek » Városháza

Szikszó Város Önkormányzatának Képviselő-testületét az Ö.tv. 12. § /2/ bekezdésében biztosított jogkörömben 2010. december 10-én (pénteken) 13.00 órára a volt Petőfi Sándor Művelődési Központ (Szikszó, Rákóczi Ferenc út 33.) épületében tartandó ülésére összehívom.

Közlemény - Szikszó Város Önkormányzat tulajdonában álló gépjármű értékesítéséről

Hírek » Városháza

Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testülete az alábbi gépjármű értékesítéséről döntött:

Márka: Hyunadai
Modell: Lantra Dies Kat 2001-2005
Típus: Lantra 2.0 CRDi GL
Futásteljesítmény: 200.000 km
Hengerűrtartalom: 1991 ccm
Teljesítmény: 83 kW / 113 Le
Első forgalomba helyezés: 2005. május
Üzemanyag / Katalizátor: Diesel / KAT
Váltó: 5 fokozatú mechanikus
Szín: zöld
Kivitel: sedan

Felhívás

Hírek » Városháza

Szikszó Város Képviselő-testülete a 660/2010.(12.10) K.T. sz. határozat alapján a szikszói állandó lakcímmel rendelkező 62. életévüket betöltött személyek részére, egyszeri szociális segélyt biztosít.
 

Füzesséri József, Szikszó polgármestere újévi köszöntője

Hírek » Városháza

Üdvözlöm és köszöntöm Önöket ebben az újesztendőben, amely bízom benne, hogy a megújulás, a gyarapodás, a siker éve lesz.

Csökken a szemétszállítás díja Szikszón

Hírek » Városháza

Január elsejétől ingyenes lesz a szemétszállítás Szikszón a lakosság számára. Szikszó Önkormányzata ugyanis 2010. december 10-ei ülésén foglalkozott a város 2011-es költségvetési koncepciójával, amelyben tárgyalta a szemétszállítás szolgáltatásának ingyenessé tételét.

Köszönet a Máltai Szeretetszolgálat Szikszói Szervezetének

Hírek » Városháza

Jó élni egy olyan városban ahol tudjuk: a bajban ott a segítség. Jó élni egy olyan városban ahol tudjuk: önkéntesekhez bátran fordulhatunk. Jó élni egy olyan városban ahol vannak emberek, akik önként segítenek másokon. Szikszó egy ilyen város. Köszönet a Máltai Szeretetszolgálat Szikszói Szervezetének, akik immár több mint egy évtizede dolgoznak önként azért, hogy a bajba jutottaknak legyen hová fordulniuk.

Díszpolgári elismerések Szikszón

Hírek » Városháza

Szikszó Önkormányzata Képviselő testülete még a februári képviselő testületi ülésén döntött arról, hogy 2011-ben öt díszpolgári elismerést adományoz. A március 11-ei ünnepi képviselőtestületi ülésen Dr Ambrus Barnabás gyermekorvos, Dr Mata István római katolikus plébános, Dr Nagy Károly nyugalmazott főügyészségi tanácsos vehette át az elismerő okleveleket. Posztumusz díszpolgári elismerésben részesült Dr Kiszthy Jenő kórházigazgató, és Sváb Antal iskolaigazgató.

Meghívó

Hírek » Városháza

Szikszó Város Önkormányzatának Képviselő-testületét az Ö.tv. 12. § /2/ bekezdésében biztosított jogkörömben 2011. január 19-én (szerdán) 16.00 órára a Szikszó Városi Óvoda, Alapszolgáltatási Központ és Védőnői Szolgálat épületében tartandó rendkívüli ülésére összehívom.

Eboltás

Hírek » Városháza

A Polgármesteri Hivatal értesíti a község eb tartóit, hogy az ebek 2012. évi veszettség elleni védőoltását Dr. Laczkó Csaba (tel.: 06-30/4600-787) jogosult állatorvos az alábbi időpontban és helyen végzi:

Értesítés

Hírek » Városháza

Értesítjük a lakosságot, hogy 2012. 10. hetében Szikszón a Mezőkövesdi VG Zrt. gyepmesteri szolgálata kóbor kutya összeszedést tart.

Kérnénk az ebtulajdonosokat, hogy kutyáikat tartsák bezárva.

Szikszó Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Lakossági fórum

Hírek » Városháza

SZIKSZÓ FŐTÉR II. PROJEKT

Szikszó Város Önkormányzata folytatni kívánja a város Főterének és a hozzá kapcsolódó közterületeknek a felújítását, fejlesztését.

Aba vezér szobrát avatják Szikszón

Hírek » Városháza

Köztéri szoborral gyarapodik Szikszó. Március 15-én a Aba vezér szobrát avatják fel ünnepélyes keretek között a településen. A 2 , 6 méter magas faszobor Mazúr József, szikszói fafaragó alkotása.

Országos tűzgyújtási tilalom

Hírek » Városháza

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. március 11-től átmeneti időre . Magyarország erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.
A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.
Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.
Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

tuzgyujtasi_tilalom_baz_erdeszet01.jpg
tuzgyujtasi_tilalom_baz_erdeszet02.jpg