Szikszó címer
 

Gazdasági Program 2020-2024, áprilisban elkészül Szikszó új stratégiája -kezdődnek a felmérések, a fórumok

Az önkormányzatok működésére vonatkozó törvény, a kormány kapcsolódó rendelkezései az új városvezetéseknek választások utáni teendői sorában kötelező feladatként határozták meg az új ciklus idejére szóló gazdasági program hat hónapon belüli elfogadását

A Gazdasági Program 2020-2024 lényege egy helyi gazdaságpolitika kialakítása, azaz a város gazdasági növekedésének, a lakói gazdasági jólétének a tudatos segítése, fejlesztése. Ez egyrészt arról szól, hogy a város vezetése miként gyűjti forrásait és miként költi el hatékonyan azokat a kötelező és szabadon vállalt feladatai ellátására. Másrészt a stratégia kiemelt célja, hogy az Önkormányzat sajátos fejlesztési eszközeivel segítse a helyi vállalkozásokat, az üzleti kockázatainak csökkentését, a vállalkozások tudásának, gazdasági, piaci, értékesítési lehetőségeinek bővítését, a működési feltételeinek javítását, új vállalkozások alakítását, valamint a lakosság bevonását a gazdasági rendszerbe. A Gazdasági Programot „nem kötelező papírgyártásnak” gondoljuk, hanem egy tudatos, tényleges együttműködési rendszer(pl. fejlesztési klaszter, beszállítói-kooperációs adatbázis stb. létrehozására), s új gazdaságfejlesztési törekvések kialakítása törekszünk. Ebben a helyi adók esetleges változtatása, új ágazatok, tevékenységek megalapozása, a szak- és felnőttképzési rendszer fejlesztése egyaránt helyt fog kapni.

A program elkészítését Piskóti István alpolgármester irányítja. Márciusban vállalkozói és lakossági megkérdezés, kérdőív mellett több fórum, megbeszélés, workshop szervezését is tervezzük. Kérjük a vállalkozások vezetőt, a gazdasági szakembereket, minden érdeklődő szikszóit, hogy keressék, kövessék majd a város honlapján(szikszo.hu) az erre vonatkozó információkat, a kérdőíveket, meghívásokat. Közvetlen megkereséseket is fogunk küldeni, s várjuk a programkészítésbe bekapcsolódást vállalók jelentkezését a svab.antal@szikszo.hu és a piskoti.istvan@szikszo.hu e-mail címeken.