Szikszó címer

Média-kört alakítunk – várjuk a csatlakozókat! Mutassuk be, szerettessük meg közösen városunkat!

Várjuk az újságírás, a különböző témák feldolgozása, a múlt és jelen feltárása, a szövegírás, interjúkészítés, a fotózás, a rádiózás, a filmkészítés, az internetes, a közösségi kommunikáció, a marketing iránt érdeklődőket, az e téren alkotókat, alkotni akarókat! Várjuk, akik ismerik, vagy megismernék a média világának működését, s szeretnének részt venni Szikszó megismerésében, megismertetésében?   -  Várjuk őket a szikszói média-körbe!

A média-kör célja egy „alkotó-közösség” létrehozása, annak érdekében, hogy a városmarketing, városkommunikációs program keretében feltárjuk a város értékeit, bemutassuk múltját, jelenét, helyben és a széles hazai és nemzetközi közvélemény számára egyaránt!

Profik és amatőrök együtt hozunk létre egy „virtuális szerkesztőséget”, „tartalomgyártást” – megtanulva lefordítani Szikszót a kommunikáció, a média-nyelvére – s működtetni egy szikszói média-rendszert (újság, rádió, tv, online tér stb.) Három irányba indulunk el:

  1. Ismert szakemberek segítségével beszélgetünk, tanulunk a média-világáról, eszközeiről, módszereiről (az alábbi témakörökben - a téma az utcán hever -- a szerkesztői munka - az újságíró – műfajok az újságírásban - a műsorvezető riporter - a fotó-riporter –  a grafikai munka – kiadványok – helyi újság/rádió/tv - a közösségi média/fb és társai – városmarketing és PR
  2. Szikszói érdekes, fontos témákat keresünk és feldolgozunk, megírjuk, lefotózzuk, lefilmezzük, interjút készítünk, s ha szakmailag jók az anyagok – azokat nemcsak a média-körben prezentáljuk, hanem különböző módon – újságban, rádióban, tv-ben, interneten - bemutatjuk a nyilvánosságnak, azaz tartalmakat, híreket adunk közre Szikszóról, nemcsak Szikszónak.
  3. Mindezek révén kitaláljuk – megcsináljuk és működtetjük a szikszói kommunikációs/média rendszert.

Jelentkezési feltétel: „szikszóiság”, azaz szeresd Szikszót és legyél 16 évnél idősebb, s százhúsznál fiatalabb… A részvétel természetesen ingyenes, sőt köszönjük, ha jössz, s tudásodat, kreativitásodat adod a városnak!  

A Jelentkezéseket 2020. március 5-ig várjuk, a piskoti.istvan@szikszo.hu címre elküldött e-maillel, ahol rövid bemutatkozás, e-mail és telefonos elérhetőségek megadása mellett kérjük a csatlakozók jelezzék, hogy mely terület, tevékenység érdekelné a média-körben, hol van esetleg korábbi tapasztalata? Jelentkezés a https://www.survio.com/survey/d/E4D1V3T9W2Q9R5L3B   elhelyezett űrlap kitöltésével is, vagy egyszerűen a városházára eljuttatott papíron.          

Várható indulás március második hetében, majd heti-kétheti rendszerességgel szervezzük az összejöveteleket.