Szikszó címer
 

Szikszó Város Kitüntetettjei 2020-ban - Díszpolgári cím – „Közösségért” díj

Szikszó Város Önkormányzata felhívást tett közzé októberben a lakosság felé, amelyben javaslatokat kért a Díszpolgári cím és „Közösségért” díj adományozására. Nagy örömömre szolgál, hogy sok jelölés érkezett és értékes, tiszteletre méltó személyeket neveztek meg. A beérkezett javaslatok és indoklások alapján a képviselő-testülettel egyeztetve az alábbi döntések születtek:

  1. Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testülete a díszpolgári cím és a „Közösségért” díj adományozásáról szóló 19/2018.(X.12.) sz. önkormányzati rendelet 3.§-a alapján posztumusz „Szikszó Város Díszpolgára” címet adományoz néhai Dr. Komjáthy Dezső, volt szikszói körorvos részére Szikszó városában végett kiemelkedően jelentős munkájáért, példamutató emberi magatartása elismerésekéntKomjáthy Dezső (1899-1982) legendás orvos, gyermekorvos és fogorvos volt településünkön, ahol 42 éven át szolgálta Szikszó lakosságát.
  2. Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testülete a díszpolgári cím és a „Közösségért” díj adományozásáról szóló 19/2018.(X.12.) sz. önkormányzati rendelet 3.§-a alapján „Szikszó Város Díszpolgára” címet adományoz Horváth Márton szikszói lakos részére, Szikszó városában végett kiemelkedően jelentős munkájáért, példamutató emberi magatartása elismeréseként.Horváth Márton, „Marci bácsi” első és egyetlen munkahelye volt a gimnázium. Szikszón több mint 40 éven át dolgozott testnevelőként, tanította úszásra, korcsolyázásra, síelésre is a fiatalokat és lett 20 tanítványából szintén testnevelő.
  1. Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testülete a díszpolgári cím és a „Közösségért” díj adományozásáról szóló 19/2018.(X.12.) sz. önkormányzati rendelet 10.§-a alapján „Közösségért” díjat adományoz Vighné Kiss Éva részére kiemelkedő társadalmi és kulturális tevékenységéért.Vighné Kiss Éva tanárnő évtizedek óta tanítja és neveli a szikszói diákságot. Tanári munkája mellett meghatározó alakja az anyanyelvi versenyeknek és a tehetséggondozásnak.
  1. Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testülete a díszpolgári cím és a „Közösségért” díj adományozásáról szóló 19/2018.(X.12.) sz. önkormányzati rendelet 3.§-a alapján „Közösségért” címet adományoz Mező István részére kiemelkedő társadalmi és kulturális tevékenységéért. Mező István nyugdíjas pedagógus, önkormányzati képviselő, aki a református gyermek énekkar vezetője, a Szik-Szó c. helyi lap főszerkesztője, a Szikszó Football Club elnökségi tagja, hosszú évek óta az Oktatási, Kulturális, Szociális és Sport Bizottság elnöke.

A díj átadására a járványügyi veszélyhelyzet feloldását követően, ünnepi képviselő-testületi ülés keretében kerül sor.  A díjazottaknak, hozzátartozóiknak szívből gratulálok!

Szikszó város lakossága nevében köszönöm munkájukat!

Sváb Antal, polgármester