Szikszó címer
 

Tájékoztató a szelektív és zöldhulladék szállításról

A Zöld Völgy (ZV) Nonprofit Kft. - a Szikszó városában is szolgáltatást nyújtó cég  - kérésére a szelektív és zöldhulladék szállítás kérdésében Battáné Dr. Tóth Zita jegyző, az alábbi tájékoztatást adja közre. 

Zöldhulladék szállítás: A zöldhulladék szállítást 2 hetes rendszerességgel végzik a szolgáltatási területen. Ahol a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás által biztosított, ZV logóval ellátott 240 literes zöld gyűjtőedényből végzik a szállítást, ott zöld gyűjtőzsákot nem biztosítanak, csak a 240 literes szabvány edényből végezik a zöldhulladék szállítását.

Azon Ügyfelek részére, akiknek még nem biztosított zöldhulladék tárolására szolgáló edényzet, ott BMH logóval ellátott zöld színű gyűjtőzsákot helyeznek ki, maximálisan 4 db-ot. A szállítást csak ezekből a gyűjtőzsákokból végzik el. Zöldhulladékot ömlesztve is elszállítunk a szolgáltatási területeinkről kötegelve, kézzel rakodható formában. A gallyakat 2 centiméter átmérőig és maximum 1méter hosszúságban összekötegelve szállítják el. A házhoz menő hulladékszállításnál faforgácsot nem szállítanak el, mivel más hulladékkal (veszélyes hulladék) szennyeződhetett. Közületektől, intézményektől, gazdálkodó szervektől a közszolgáltatás keretein belül nem végzik el a zöldhulladék gyűjtést.

Szelektívhulladék szállítás: A szelektívhulladék szállítását 2 hetes rendszerességgel végzik a szolgáltatási területen. A szelektívhulladék szállítást 120 literes, illetve 240 literes edényekből végezik el. 2020 őszétől a sárga színű szelektív gyűjtőzsák megszüntetésre került. Akik a ZV logóval ellátott szelektív edénnyel nem rendelkeznek, ott a régi szabványedényből szállítják el a szelektívhulladékot. A szolgáltatási területen az üzletekben kapható átlátszó 120 literes zsákból is elszállítják az Ügyfelektől a többlet szelektív hulladékot. A szelektívhulladék szállítás keretében műanyag, papír, valamint fémhulladékot szállítanak el. Közületektől, intézményektől, gazdálkodó szervezetektől a szelektív hulladékszállítást a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatával egyeztetve végzik el.

Üveghulladék szállítás: Az üveghulladék szállítást havi egyszeri alkalommal végzik a szolgáltatási területen. A lakosság által összegyűjtött üveghulladék elszállítását az erre rendszeresített BMH logóval ellátott gyűjtőzsákból végezik.