Szikszó címer
 

Füzesséri József, Szikszó polgármestere újévi köszöntője

Üdvözlöm és köszöntöm Önöket ebben az újesztendőben, amely bízom benne, hogy a megújulás, a gyarapodás, a siker éve lesz.

Az újesztendő első napján szinte gyermeki kíváncsisággal fordulunk a jövendő felé, szeretnénk megérezni, megtudni mit is hoz számunkra a 2011-es év, az évezred második évtizedének kezdete.

Azt gondolom őszintén vágyunk valamennyien arra, hogy jót és még jobbat hozzon számunkra, hiszen a magunk mögött hagyott évek jócskán próbára tették erőnket, bátorságunkat, hitünket. Mindannyian megérdemeljük azt, hogy egyre kevesebbszer forduljon elő az életünkben a válság és egyre többször kerüljön szóba a biztonság, öröm és siker.

2010 embert próbáló napjai, hónapjai azonban több tanulsággal is szolgálnak. Ma már tudjuk, a pénzügyi-gazdasági válságnál is lehet rosszabb. Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egyik napról a másikra elveszik mindenünk, egész életünk munkája lehet oda egy szempillantás alatt.

2010. májusa –júniusa mementó Szikszó életében. Megtapasztaltuk a bajt, a félelmet, a kilátástalanságot, de megtapasztalhattunk egy másik érzést, a szeretet áradását, áramlását.

Müller Péter, egy egész könyvet irt a Szeretetről, amelynek a bevezetőjében így fogalmaz.

A Szeretetről beszélni egyedül nem lehet.

A szeretet lényege az együtt. A veled, a velünk.

Ebből a szeretetből kaptunk leckét, tanulni valót mindannyian. Ez az együtt, veled, velünk mentett meg életeket Szikszón tavasszal. A bajban kiderült: olyan emberek vagyunk, akik együtt még a természet erőin is úrrá tudunk lenni.

Nemcsak egymásnak adtunk, hanem nagyon sokat is kaptunk más emberektől, akiknél szintén a szeretet belső hangja működött.
A város vezetőjeként nagyon sokat tanultam, és kaptam Önöktől az elmúlt időszakban. Megkaptam Önöktől azt a lehetőséget, hogy Szikszó az együtt, velünk, veled, városa lehessen. Köszönöm ezt Önöknek.

2010 sok szikszói család számára az újrakezdés éve volt. Sokunknak valóságosan újra kellett kezdeni, hiszen házát, értékeit vitte az ár, másoknak ott belül kellett átértékelni a viszonyukat a világhoz, újfajta értékrendet, fontossági sorrendet felállítani.
Az Önök jobb életéhez, a számára lehetséges eszközeivel hozzájárul Szikszó Város vezetése.

Az elmúlt időszakban sikerült olyan döntéseket hozni, olyan eredményeket elérni, ami jobbá teszi valamennyi szikszói életét. Megemlíteném például, hogy a Magyar Vöröskereszt segítségével 600 családnak tudtuk javítani a téli lakhatási feltételein, egyszeri pénzbeli támogatással segítettük a szépkorúakat. Január elsejétől 600 forint lesz a vízdíj, kevesebbe kerül a szemétszállítás, ami minden családi kasszában érezteti majd hatását.

Ahhoz, hogy ezeket az eredményeket el tudtuk érni, az Önök hitére, bizalmára volt szükség, amit ezúttal is megköszönök
Bízom benne, hogy 2011-ben sikerül az Önök támogatásával elérni azt, hogy egy folyamatosan fejlődő, gyarapodó Szikszó legyen az otthonunk.

Az álmaink megvalósításhoz kívánok egészséget, boldogságot, erőt, hitet, szerencsét!

Kívánok valamennyi szikszóinak olyan 2011-es esztendőt, ahol megvalósulhatnak dédelgetett vágyai!

Boldog újesztendőt kívánok valamennyiüknek!

Füzesséri József
polgármester