Szikszó címer
 

Új jegyző Szikszón

Új jegyzőt választott Szikszó Önkormányzata a március 11-ei képviselő testületi ülésen Dr Ronyecz Róbert személyében. A jegyzői pályázatra 11-en adták be jelentkezésüket, a képviselők egyhangúlag Dr Ronyecz Róbert mellett tették le a voksukat, aki április 1-étől kezdte meg munkáját a településen.

Az új jegyző közigazgatásban jártás és nagy gyakorlattal rendelkező szakember. Az első diplomáját az ELTE BTK történelem szakán, majd jogi diplomát a Miskolci Egyetem jogi karán szerezte. Rendelkezik közigazgatási alap és szakvizsgával. Felkészültségét mutatja az is, hogy szerepel a közigazgatási szakmai szakértői névsorban, amely feljogosítja a közigazgatási vizsgáztatásban való részvételre. Szakmai múltja a budapesti kőbányai önkormányzathoz köti, ahol irodavezetőként, majd főosztályvezetőként, jogászként tevékenykedett.

Céljai között szerepel, hogy a szikszói polgármesteri hivatal a szó klasszikus értelmében a közszolgálatában működő intézmény legyen. Törvényi szabályozáson alapuló, határidőket betartó, jól szervezett, jó felkészültségű szakemberekből álló, ügyfélbarát szervezetet kíván kialakítani. Kiemelt feladatnak tartja azt is, hogy az önkormányzat képviselő testületének, bizottságainak a munkáját alapos és szakmailag előkészített előterjesztésekkel segítse.

Dr Ronyecz Róbert családjával együtt – feleségével, aki szintén jogász és három éves kislányával- április elején Szikszóra költözött, hogy jelenlétével, a város közösségében való részvételével is hozzájáruljon a munkája sikeréhez.