Szikszó címer
 

Megkezdődött Szikszó belvárosának felújítása

 A 430 millió forintos beruházás ünnepélyes alapkőletételét, nyitórendezvényét  – amelyen részt vett a dr Mengyi Roland, a Borsod- Abaúj- Zemplén megyei közgyűlés elnöke is- a napokban tartották.

Dr Mengyi Roland ünnepi beszédében arról szólt: aki mostanság az Abaúj kapujában elhelyezkedő, hatezer fős kisváros, Szikszó utcáin sétál az építkezés, a fejlődés, a gyarapodás jeleit látja. Több mint másfél milliárdos fejlesztés indult meg a városban a pályázati támogatások segítségével. Az elmúlt két esztendő mindenképpen a gyarapodás és a fejlődés időszakaként vonul be a város történetébe.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere köszöntőjében azt emelte ki, hogy ez a program azért is fontos Szikszó számára, mert az összefogás szép példáját mutatja. Bebizonyosodott: ami egyedül nem megy, az közösen igen.

A Szikszó belvárosa nívós településközpont kialakítása (ÉMOP -3.1.2/A-2f-2010-0003)Projektben az önkormányzati, a vállalkozói és civil szféra fogott össze és járt sikerrel.A beruházás keretében megújul a Szikszói Református Egyház parókiája, vállalkozói üzletek,Okmányiroda Kistérségi Központ épül, felújítják a Bolt és Rákóczi utcát, parkolót alakítanak ki a belvárosban.

A projekt első üteme, a Bolt utca megújítása már elkezdődött, ahol aszfaltoznak, járdát és csapadékvíz elvezetőt építenek. A felújított utcát várhatóan július 1-étől vehetik birtokba a szikszóiak, a városon átutazók.