Szikszó címer
 

Megkezdődik a Bolt utca felújítása Szikszón

Április 10-étől megkezdődik   a Bolt utca felújítási munkálata Szikszón. Az abaúji település egyik belvárosi utcájának számító közterületet  Szikszó városában nívós településközpont kialakítása"(ÉMOP-3.1.2/A-2f-2010-0003) program keretében újítják fel.

Szikszó polgármestere Füzesséri József arról beszélt: a városközpont felújítása két ütemben zajlik majd. Az első ütem a Bolt utca felújítása, ahol aszfaltoznak, járdát és csapadékvíz elvezetőt építenek. Itt a munkálatok a héten már elkezdődnek.

A projekt érdekessége, hogy a pályázatba bevontak a civil szervezetet  és vállalkozókat is. Ott ahol eddig  egyedül nem ment, most közösen sikert arattak.  Az önkormányzati beruházásokon túl-amely tartalmazza a Rákóczi utca több szakaszának átépítését, Kistérségi Okmányiroda Központ létrehozását, parkoló építését-  a program keretében megújul a református parókia, és a város központjában lévő két vállalkozás telephelye is. A Szikszó városában nívós településközpont kialakítása beruházás értéke 430 846 ezer forint, amelyből  348 997 ezer forintot sikerült pályázat útján elnyerni.

A Bolt utca felújítási munkálata a hármas út felöli szakasszal indul, így haladnak majd az építők folyamatosan a belváros felé. A tevékenység a forgalom fenntartása mellett zajlik, ami azt jelenti részlegesen lezárnak majd szakaszokat , de egy sávon lehet majd közlekedni.  A munkálatok várhatóan július 1-ég tartanak.