Szikszó címer
 

Befejeződött a Bolt utca felújítása Szikszón

Birtokba vehették a szikszóiak szeptember közepén a felújított Bolt utcát.  Az abaúji település egyik belvárosi utcájának számító közterületet  Szikszó városában nívós településközpont kialakítása"(ÉMOP-3.1.2/A-2f-2010-0003) program keretében újították fel.

Szikszó polgármestere Füzesséri József arról beszélt: az útszakasz nemcsak új aszfaltot kapott, hanem csapadékvíz elvezetőt és járdát is építettek. Szikszó városában nívós településközpont kialakítása” projekt érdekessége, hogy a pályázatba bevontak a civil szervezetet  és vállalkozókat is. Ott ahol eddig  egyedül nem ment, most közösen sikert arattak.  Az önkormányzati beruházásokon túl-amely tartalmazza még a  Rákóczi utca több szakaszának átépítését, Kistérségi Okmányiroda Központ létrehozását, parkoló építését-  a program keretében megújul a református parókia, és a város központjában lévő két vállalkozás telephelye is.

A Szikszó városában nívós településközpont kialakítása beruházás értéke 430 846 ezer forint, amelyből  348 997 ezer forintot sikerült pályázat útján elnyerni.

Az építkezések jelenleg is tartanak a belvárosban. A Rákóczi utca és az okmányiroda parkoló várható befejezése november 30-a, az okmányiroda épületét és a református parókia felújítását 2013 tavaszán adják át.